Johan Norén

Johan Norén - Föreläsare - Föreläsning

Vårda det friska.

Träna För Hjärnan är titeln på Johans inspirationsföreläsning om fördelar av fysisk aktivitet som finns för vår hjärna och betydelsen av att vårda det friska. 

Föreläsningen belyser stressorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress. Johan hjälper deltagarna att utbilda sig själv om hur de kan förebygga stressrelaterad ohälsa och bibehålla en hög produktivitet över tid.

I föreläsningen får du exempel, metoder, alternativa tankar och förhållningssätt för att du som privatperson samt i rollen på din arbetsplats bättre ska kunna förebygga stress och ohälsa. Med dessa verktyg får de som lyssnar ökad kunskap och förståelse för att tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare. Hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Hur kan vi må bra, öka produktiviteten och spara tid genom att förstå mekanismen i förändrade beteenden av stress och dess långsiktiga konsekvenser? Varför man blir sjuk av långvarig stress och hur kan man förhindra detta i tid samt hur kan man ta sig tillbaka till livet ifrån konsekvenserna av stressrelaterad ohälsa?

Målsättningen är att du efter föreläsningen ska känna mindre press som skapar stress, skapa en ökad motivation samt ökad beslutsamhet i att anta dina egna utmaningar. Känna dig stärkt i dig själv och att du i rollen på din arbetsplats slutar att acceptera stress som ett positivt inslag i vardagen. Föreläsningen passar hela personalen oavsett befattning men kan riktas till specifik målgrupp om det önskas.

”Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende. Denna föreläsning passar alla, inte minst chefer då vi lever i en ständigt uppkopplad och stressig tillvaro både privat och i arbetslivet.”
Ulrika Hultfeldt-Arbetsförmedlingen

”Johan Noréns sätt att samtala om stress och hur den påverkar oss gav högskolans chefer en oförglömlig upplevelse. Många skratt och djupa insikter. En mycket personlig och ärlig betraktelse som gick rakt in i hjärtat.”
Gustaf Floderus, tf personalchef, Mälardalens högskola

”Vi satt helt trollbundna och insöp det oförståeliga. Vi försökte förstå vidden av konsekvensen av att inte lyssna på kroppens signaler. Vi insåg också hur stark konsekvensen av ens tankar är. Hur vi väljer att tänka och förhålla oss till olika känslor och upplevelser. Ett slags uppvaknande. Känslan var att detta är en föreläsning som berör precis alla. Johan hjälpte och inspirerade oss till att öppna upp tanken och att välja väg.”
Helena Hansson Ordförande Friskis&Svettis Falkenberg

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.