Judith Wolst

Judith Wolst - föreläsare - Speakers&friends

Teknikens roll i hållbarhetsfrågan.

Judith Wolst är entreprenör, digital rådgivare och författare. Hon har arbetat med digitala frågor sedan 2005 och har lång erfarenhet av digitalt förändringsarbete både i näringsliv och offentlig sektor. Idag driver hon bland annat SusTechable som verkar i gränslandet mellan teknik och hållbarhet.

Judith medverkar löpande i media som digital expert och skriver rapporter och artiklar på temat hållbarhet, digitalisering och framtidens teknologier. Hon har stor erfarenhet att arbeta framför kameran, bland annat som programledare för en av Expressens TV-satsningar, som stående inslag i morgonsoffor och som moderator för digitala events.

Teman på Judiths föreläsningar:

Framtiden är hållbar – teknikens roll i den gröna transformationen
Vi har nått en brytpunkt i utvecklingen där disruptiva teknologier skapar möjlighet till helt nya typer av hållbara lösningar framåt. I den här föreläsningen går Judith igenom vilka teknologier som spelar en central roll i den gröna transformationen, hur de bör prioriteras och vad vi behöver veta.

I föreläsningen anpassar Judith sina exempel på tillämpningar utifrån mottagarens bransch och förutsättningar.

Digital transformation – rustad för nästa fas?
Den tekniska utvecklingen går in i en ny fas och förändrar återigen spelreglerna för företag och samhället – nu med teknologier som AI, blockkedjor, 3D-printing och IoT i spetsen. Vad behöver vi veta för att stå rustade för framtiden?

Föreläsningen är uppbyggd kring teknikens och affärens/samhällets respektive spelregler och avslutas med fokus på människan och allas vår roll i den digitala omställningen. En mänsklig aspekt som är minst lika viktig som de möjligheter som tekniken skapar.

Digitalisering för kommuner och offentlig sektor   
Digitaliseringen medför att samhällsmedborgare idag ställer helt annorlunda krav mot vad de gjorde för bara ett par år sedan. Vad innebär detta för kommuner och för offentlig sektor?

Judith brinner extra mycket för hur teknologi kan användas för att skapa ett bättre samhälle. Hon har bland annat arbetat som ordförande för Helsingborgs Stads reformgrupp för digitalisering och driver idag SusTechable.com med fokus på ”Technology of today and tomorrow that has a positive impact on society”.

Pressbild – Judith Wolst.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.