Klas Hallberg

Klas Hallberg - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Arbeta mindre och få mer gjort.

Klas Hallberg har bjudit på tänkvärd underhållning  i snart tjugo år för närmare 2000 företag, organisationer och skolor. Klas är en naturbegåvning med stor talang att få med sig sina åhörare och framförallt att få dem att skratta.

Klas är duktig på scen men det tog år av försök med att lära sig allt om inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, accelererat lärande, snabbläsning, hälsa, egen utveckling och lite ekonomi. Klas är avhoppad ekonom och eftersom han inte lärde mig mycket under dessa år ägnade han desto mer tid åren efter till att lära mig hur man egentligen lär sig saker. Den kunskapen använder han idag på scen. För det är ju klurigt det där med att lära sig nya saker. Folk vill gärna ha det bättre men helst vill dom ha det likadant. I alla fall vill dom slippa ändra något själva. Bättre att chefen, kollegorna, frun, maken, vännerna, grannarna ändrar på sig. Så blir allt bra. På Klas föreläsningar inspirerar han deltagarna till att se hur dom själva kan delta i sina egna liv och inte lägga ut det på andra.

Klas anpassar sina föreläsningar efter tillfället och publiken. Här är några exempel på teman som han brukar bygga evenemangen kring:

YCDBRALAI – en föreläsning om att arbeta mindre och få mer gjort
You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot. En föreläsning om att använda en större del av människans potential. Det slösas bort alldeles för mycket energi, både i arbetsliv och i privatliv, på att göra saker vi tror att vi borde göra. Här inspirerar jag till att göra rätt saker istället för att göra många saker.

Hedra mysteriet – prestera bättre och må bättre
Kärnan i föreläsningen handlar om att inspirera individer och organisationer att både styra upp och släppa taget. Jag upplever att vi till stor del urskiljningslöst försöker styra upp, kontrollera, förstå det mesta i vårt liv och jag tror i grunden det är bra att vi försöker få ordning på tillvaron. Problemet är när vi ger oss på sånt som är svårt att ta kontroll över, eller att vi ibland är så bundna av olika målstyrningsprocesser, scorecards eller budgetar att vi helt enkelt struntar i att göra saker som inte passar med vår planering. Det kan bli väldigt omständigt, inneffektivt och dyrt. Under föreläsningen inspirerar jag åhörarna att ta ett kliv framåt och våga göra mer av det som verkligen är angeläget.

Det möjliga och omöjliga
Klas beskriver föreläsningen som “en nyanserad diskussion i monologform kring att åstadkomma det som tidigare verkade omöjligt”. Vi människor är experter på att skapa uppfattningar om både stort och smått, ont och gott. Uppfattningar som vi hellre försvarar även om vi inte trivs med dem, än att våga upptäcka en ny sanning som vi mår bättre av.

Från stress till arbetsglädje
Klas Hallberg bjuder på sig själv och sina tankar kring stress i vardagen. En levande, engagerande, ifrågasättande och underhållande föreläsning om hur vi kan få ut mer av vår vardag.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.