Lina Thomsgård

Lina Thomsgård - Föreläsare

Lina Thomsgårds vapen för att förändra världen är vänlighet, humor och charm.

Lina Thomsgård är skribent, föreläsare och tidigare programledare för Svt:s kulturmagasin Kobra. Idag är hon en av initiativtagarna bakom Stockholms Kvinnohistoriska Museum. Som skribent har hon bl.a. skrivit för Aftonbladet och Fokus. Thomsgård har också, tillsammans med Jason Diakité, tävlat i På Spåret.

Lina är pr-konsult, mediepersonlighet och grundare av den uppmärksammade Rättviseförmedlingen. Rättviseförmedlingen är en nätbaserad tjänst, där vem som helst kan be om och ge tips på personer som inte är de mest typiska för sitt sammanhang. Lina vill bryta med förlegade normer och traditioner. Hon väljer olika sätt och vägar för att visa på att vårt samhälle går att förändra.

Rättviseförmedlingen skapade en modern folkrörelse och skapade ett av Sveriges mest framgångsrika jämställdhetsprojekt genom att ta tillvara på den infrastruktur och kraft som finns i sociala medier. Sedan starten har Rättviseförmedlingen ideellt hjälpt över 550 organisationer, projekt och företag att samla in över 20 000 tips på kompetenta personer de själva haft utanför sin radar. Genomslagskraften för Rättviseförmedlingen, som har 100.000 rättviseförmedlare, ligger till stor del i Lina Thomsgårds talang att känna av omvärlden, skapa engagemang och bilda opinion i den nya medievärlden.

Lina föreläser om jämställdhet, mångfald, kommunikation, entreprenörskap, sociala medier och förändring.

 

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.