Maria Ahlsén

Maria Ahlsén - Föreläsare - Föreläsning

Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa.

Det är svårt att välja ut och ta till sig av alla kostråd och träningstips från självutnämnda hälsoexperter där ute. Vem och vad ska man lita på? Under Maria Ahlséns föreläsningar delar hon med sig av “forskningens hemligheter” och krossar effektivt myterna om träning och kost.

Genom att utgå från människokroppens funktioner, fysiologin, berättar Maria vad vi behöver och inte behöver för att uppnå bättre hälsa. Myter krossas och åhörarna får med sig handfasta råd om hur man kan göra förändringar i rätt riktning. Stora hälsovinster fås med små justeringar av kosten, ökad vardagsrörelse, regelbunden motion och minskad stress. Ändringarna behöver inte ta mycket tid i anspråk och inte heller kosta mycket men de gör stora skillnader.

Maria Ahlsén har en bakgrund inom medicinsk forskning, hon är medicine Doktor i fysiologi och har en Fil kand i biokemi. Hon har skrivit en licentiat- och en doktorsavhandling som handlar om bland annat diabetes, sockeromsättning, muskler och träning. Nu är hennes arbete framförallt inriktat på att sprida den evidensbaserade kunskap som finns inom högskolevärlden till intresserade i den övriga befolkningen genom undervisning, föreläsningar och författande. Marias föreläsningar är pedagogiska och underhållande. Hon bjuder åhörarna på en faktaspäckad stund som sammanfattar kunskapsläget med hjälp av tydliga exempel.

Maria ha medverkat i TV-debatt på SVT, TV4s morgonsoffa, vetenskapsprogram på SVT och SR och som hälsoexpert i en av P3s talkshows. Hon är även författare till böckerna Frisk utan flum och Livsmedelsmagi. Dessutom anlitas hon frekvent som föreläsare och har bland annat talat på COOPs stora medlemskväll, Stretch, PwC, Skolporten, Klövern, Schibstedt och Sanofi.

Ämnen

  • Kost – rekommendationer, dieter, viktnedgång, myter
  • Små förändringar stora hälsovinster – hur lite måste man egentligen göra för ökad hälsa?
  • Vad händer i kroppen under stress och hur vi kan motverka stresspåslaget och få återhämtning?
  • Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Boken som beskriver 16 personers hälsoresa under fyra månader med fokus på motivation, beteende, kost, träning, vardagsrörelse och krossandet av hälsomyter.
  • Löpning – hur springer vi mest energieffektivt och vilka hälsoeffekter får vi av att springa
  • Yoga – vad händer i kroppen när vi utövar yoga? Historia, effekter och myter.
  • Fysiologi – läran om den friska kroppen och kroppens anpassning vid bergsbestigning, dykning, fysisk aktivitet, värme och kyla

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Maria Ahlsén som föreläsare!

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.