Maria Ahlsén

Maria Ahlsén - Föreläsare - Föreläsning

Frisk utan flum.

Marias föreläsningar är pedagogiska och underhållande. Hon bjuder åhörarna på en faktaspäckad stund som sammanfattar kunskapsläget med hjälp av tydliga exempel.

Genom att utgå från människokroppens funktioner, fysiologin, berättar Maria vad vi behöver och inte behöver för att uppnå bättre hälsa. Myter krossas och åhörarna får med sig handfasta råd om hur man kan göra förändringar i rätt riktning. Stora hälsovinster fås med små justeringar av kosten, ökad vardagsrörelse, regelbunden motion och minskad stress. Ändringarna behöver inte ta mycket tid i anspråk och inte heller kosta mycket men de gör stora skillnader.

Maria Ahlsén har en bakgrund inom medicinsk forskning, hon är medicine Doktor i fysiologi och har en Fil kand i biokemi. Hon har skrivit en licentiat- och en doktorsavhandling som handlar om bland annat diabetes, sockeromsättning, muskler och träning. Nu är hennes arbete framförallt inriktat på att sprida den evidensbaserade kunskap som finns inom högskolevärlden till intresserade i den övriga befolkningen genom undervisning, föreläsningar och författande.

Ämnen

  • Kost – rekommendationer, dieter, viktnedgång, myter
  • Små förändringar stora hälsovinster – hur lite måste man egentligen göra för ökad hälsa?
  • Vad händer i kroppen under stress och hur vi kan motverka stresspåslaget och få återhämtning?
  • Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Boken som beskriver 16 personers hälsoresa under fyra månader med fokus på motivation, beteende, kost, träning, vardagsrörelse och krossandet av hälsomyter.
  • Löpning – hur springer vi mest energieffektivt och vilka hälsoeffekter får vi av att springa
  • Yoga – vad händer i kroppen när vi utövar yoga? Historia, effekter och myter.
  • Fysiologi – läran om den friska kroppen och kroppens anpassning vid bergsbestigning, dykning, fysisk aktivitet, värme och kyla

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone