Mattias Goldmann

Klimatarbete, energi och hållbarhet

Mattias Goldmann är en välkänd inspiratör och driven moderator inom klimat, energi och hållbarhet.

2016 utnämndes han till Mäktigast i Hållbarhetssverige, 2017 blev han runner-up i Årets Opinionsbildare och 2017 dubbades Mattias till riddare för sitt klimatarbete av franska regeringen och våren 2018 toppade han Retrievers lista över synlighet i klimatfrågan bland icke-politiskt anknutna. Mattias Goldmann är en inspirerande talare som fokuserar på möjligheter och relaterar till åhörarnas eller deltagarnas verklighet.

Mattias har över 100 publika framträdanden per år och kan anlitas för alltifrån korta trendspaningar över längre föredrag till moderator för konferenser och bollplank för ledningsgrupper. Mattias var tidigare VD för klimatkonsultfirman 2050 och talesperson för Gröna Bilister. Mattias har också varit informationskoordinator på riksdagen för Miljöpartiet, lokalpolitiker i Uppsala och lobbyist på pr-byrån Westander. 2009-2010 bodde Mattias i Kenya där han jobbade med klimatprojekt, vilket ofta återkommer i hans presentationer, det lokala och det globala går hand i hand!

Mattias Goldmann är Chief Sustainability Officer på Sweco, Europas största samhällsbyggarkoncern. Innan dess var Mattias vd för tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, för en fossilbränsleoberoende fordonsflotta, som våren 2016 vann priset Bästa Innovation från Sweco. 2016 utnämndes han till Mäktigast i Hållbarhetssverige, 2017 blev han runner-up i Årets Opinionsbildare, hösten 2017 dubbades Mattias till riddare för sitt klimatarbete av franska regeringen och 2018 toppade han Retrievers lista över synlighet i klimatfrågan bland icke-politiskt anknutna.

Som det anstår en ofta anlitad talare, har Mattias en rider med vad han vill ska finnas på plats när han medverkar – och vad han vill undvika. Men det är inte divalater utan en grön lista som i sig är inspiration för det fortsatta arbetet. Vad den innehåller? Boka så får du se!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.