Mikael Genberg

Mod, passion och kreativitet. När en galen idé blir succé

Mikael Genberg är konstnären, innovatören och entreprenören som ifrågasätter gängse betraktelser av kreativa processer, framgångar och misslyckanden på ett avväpnande, underhållande sätt som lämnar åhörarna med ett leende på läpparna och tanken att i morgon då djä-r.

Vad krävs för att tänka i nya banor? Gör vi tillräckligt eller gör vi kanske för mycket? Använder vi vår egen och våra kollegers kompetens optimalt?

 Mikael använder egna och andras erfarenheter, fiaskon och framgångar som en spegel för oss alla att se hur både enkelt och komplicerat det är att vara nyskapande. Med görandet, allas våra göranden, som det centrala och det som definierar oss mer än något annat ställer han frågan om vad vi faktiskt kan och får göra utifrån de yrkesroller vi har tagit eller blivit tilldelade oss. Han återkommer till den enklaste och svåraste frågan i världen: vad vill vi?

 I en alltmer digitaliserad värld då ”tänkande utanför boxen”, innovation och kreativitet står högst på många företags och organisationers önskelista är Genbergs föreläsning en upplysande, ärlig och intelligent upplevelse full av breda leenden och otaliga skratt.

 Mikael Genberg beskriver hur han från ekonomiska studier hamnade i ett framgångsrikt konstnärskap som utvecklats till en balansgång mellan konstnärskap och entreprenörskap. Han har startat och driver ett antal företag som arbetar med allt ifrån undervattenshotell till att sätta hus på månen men också traditionell bygg- och fastighetsverksamhet. Med stor internationell erfarenhet rör han sig obehindrat mellan branscher, skapar osannolika samarbeten mellan människor från olika företagskulturer och kompetensområden och hamnar i roller han aldrig föreställt sig.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.