Milad Mohammadi

Milad Mohammadi - Förelasare

Lika barn leka bäst men olika barn hittar på de bästa lekarna.

Född i Iran. Uppvuxen i Sverige. Med en bakgrund av diskriminering och utanförskap blev Milad Mohammadis drivkraft att skapa skillnad på riktigt. Som 27-åring förverkligade Milad sin dröm om att starta en högstadieskola i ett av Stockholms miljonprogramområden.

Milad har gjort skillnad. Han blev en av landets yngsta jurister och statsvetare med en dubbelexamen som 22-åring men det räckte inte med detta. Milad tyckte att han gjorde större skillnad genom att bygga upp sociala projekt, hålla ledarskapskurser och sprida sitt budskap genom att bli en av norden största föreläsare. Milad har hela tiden sin utgångspunkt i att våra olikheter är våra största möjligheter. Lika barn leka bäst, men olika barn hittar på de bästa lekarna. Han kämpar för mångfald, inkludering, jämlikhet och jämställdhet. Med sin berättelse i centrum inspirerar han med både skratt och tårar.

Milad har fått en rad utmärkelser såsom Årets talare, Årets inspiratör för en hållbar samhällsutveckling, en av Sveriges supertalanger och han fanns med på tidningen Resumés senaste lista på Sveriges superkommunikatörer. Han har idag förverkligat sin största dröm om att starta en högstadieskola i miljonprogrammen i Stockholm – Järvaskolan. Med skolan vill Milad och övriga intressenter i projektet skapa en modell för skolor i socioekonomiskt utsatta områden i Sverige och världen som förenar barn, föräldrar, näringsliv och samhällets olika sektorer. Idag har Milad lämnat över sin roll som rektor och är strategisk rådgivare för att kunna fortsätta utveckla modellen och andra projekt.

“Milad var den bästa föreläsaren på Vinterkonferensen på Friends Arena och förtjänade sina stående ovationer. Han är dessutom den enda föreläsaren som har fått högre betyg än mig!” – Petter Stordalen, grundare Nordic Choice

“En av Sveriges bästa föreläsare och retoriker.” – Elaine Eksvärd, VD Snacka Snyggt

“Milad Mohammadi är en extremt kompetent, passionerad och vass föreläsare som stöttat Swedbank i många år.” – Michael Wolf, fd VD Swedbank

“En otrolig talare som inspirerat oss på Spotify.” – Daniel Ek, VD Spotify

“Vill ni utbildade av den absolut främsta föreläsaren i Sverige? Välj Milad.” – Karl-Johan Persson, fd VD HM

“En enastående föreläsare som förgyllde vår globala ledarträff.” – Börje Ekholm, VD Ericsson

 

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.