Niklas Laninge

Niklas Laninge - föreläsare - Speakers&friends

Beteendedesign.

Niklas Laninge är psykolog och expert på beteenden. Han har  bl.a. skrivit böckerna beteendedesignböckerna ”Beteendedesign”, ”Digitala Beteenden” och ”Beslutsfällan”. Han har startat och drivit en rad företag som på olika sätt använt teknik för att hjälpa människor att förändra beteenden. 

Sedan 2011 har Niklas föreläst och hjälpt företag att använda insikter från fältet beteendeekonomi för att skapa bättre produkter och tjänster. Han var den första i Sverige som började arbeta med metoden ”nudging”, vars skapare Richard Thaler vann Nobelpriset i ekonomi 2017. Företag som KPA Pension, SEB och Doberman har tagit hjälp av Niklas för att förstå vad som driver människors beteenden och för att förstå varför vi människor gör som vi gör.

Niklas föreläsning Beteendedesign- psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar, lär dig mer om några av de mest vanliga tankefelen som vi människor begår. Föreläsningen hjälper dig också att se hur du, dina kollegor och din organisation kan använda beteendedesign för att påverka andra. Som en bonus kommer du som åhörare också att bli mer resistent mot den beteendedesign som andra använder på dig – och det är många som gör det. Idag är beteendedesigner en given roll på alla de stora teknikbolagen. Facebook och Google har exempelvis hundratals anställda som arbetar med psykologins hjälp och försöker skapa bättre och mer beroendeframkallande produkter och tjänster.

Pressbild – Niklas Laninge.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.