Oskar Henrikson

Oskar Henrikson - Föreläsare

Det psykologiska gymmet

Oskar Henrikson är psykolog och utgår från forskning för att kunna skapa rätt förutsättningar och förstå många av våra beteenden. Till vardags arbetar han med ledarskaps- och organisationsutveckling och är en efterfrågad föreläsare inom näringslivet.

Vill ni också göra psykologisk träning lika naturligt som den fysiska träningen på gymmet? Och vad kan TV-spel lära oss om moderna organisationer och ledarskap? I sina föredrag blandar han populärkulturella referenser med vetenskap för att förstå våra egna och andras beteenden, känslor, vanor och hur vi kommunicerar.

Oskar Henrikson är legitimerad psykolog och arbetar till vardags med ledarskaps- och organisationsutveckling. Hans breda kompetens inom psykologi gör att han ofta blir tillfrågad att medverka som expert i media och han har också en stående spalt i tidningen Personal & Ledarskap.

Med konkreta utmaningar och övningar från habitud, det psykologiska rummet, ger han deltagarna praktiska verktyg att kunna använda i vardagen. I hans utvärderingar går det att se att de flesta som lyssnat på Oskar väljer att testa och anta någon av de utmaningar de fått lära sig på föreläsningen. Utmaningarna går att testa före, under och efter en föreläsning för att få ut mer att det fysiska mötet.

Ur ett psykologiskt perspektiv, med en koppling till företagsvärlden, talar han bland annat om beteendeförändringar, organisationsförändringar, ledarskapsfrågor, vanor, prestation och kommunikation. Genom att använda forskningen kan man lära sig knepen att förändras eller hjälpa andra att skapa rätt förutsättningar för detta.

Några populära föreläsningar

Vanor

I denna föreläsning beskriver Oskar närmare hur man skapar positiva vanor och vad som gör att vissa fastnar lättare än andra. Med konkreta exempel berättar Oskar vilka tillvägagångsätt man kan ta till om man vill skapa eller bryta en vana. Även om hur organisationer kan skapa varaktig förändring och uppmuntra högpresterande vanor.

I en tid av förändring hur fungerar egentligen våra beteenden, tankar och känslor

Att påverka tankar, känslor och beteenden är något som är svårt. Det är ännu svårare att försöka förstå dem i en tid av förändring. Med verktyg från vetenskapen kan man minska frustrationen och öka engagemanget. Med rätt tillvägagångsätt kan man börja se lösningar istället för problem.

Hur kommunicerar vi och styrkan i positiv feedback

Blir du lika glad av positiv feedback som du som blir ledsen av negativ feedback? Om du är som de flesta så påverkas du mer av det senare – något som kan försämra din prestation. Med exempel från populärkulturen och från vetenskapen kan du förbättra din medarbetares prestationer och skapa en uppmuntrande och högpresterande kultur av engagerande kollegor. Grunden till att lyckas med detta är hur du kommunicerar.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.