Sascha Abdelnabi

Sascha Abdelnabi - Föreläsning

Broar från utanförskap!

Medryckande inspiration om hur du bygger broar för att bryta utanförskapet bland unga.

Sascha Abdelnabi är en mycket uppskattad föreläsare som på ett inspirerande sätt delar med sig av sina erfarenhet för att bygga fler broar som bryter utanförskap bland unga. När Sascha som lovande fotbollsspelare spelade fotboll som barn ville han alltid spela i det sämsta laget. Han ville kämpa mot oddsen och slå alla med häpnad för de svagas skull och hans engagemang för de svaga finns med i allt han gör även idag.

Sascha föreläser om ungdomar i riskzonen, familjer i kris, problematiken kring ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (ADHD, ADD etc.) samt ger praktisk handledning i hur man kan möta dessa människor för att få dem till en ljusare vardag.

Sascha har hela sitt vuxna liv arbetat med ungdomar och unga vuxna. Han började sin karriär som kamratstödjare och har tillbringat 10 somrar som kolloledare/biträdande chef på Barnens Ö, Behandlingsassistent på ett ungdomsboende/skyddat boende i fem år, massör / fystränare för ett elitlag i innebandy 8 år. Övervakare för frivården, ledsagare för unga straffade samt Idrottslärare i 12 år.

Sascha Abdelnabi växte själv upp i förorten Högdalen söder om Stockholm. Redan i början av årskurs 7 visste Sascha att han ville bli Idrottslärare och efter gymnasiet utbildade han sig till Idrottslärare, massör och personlig tränare på GIH i Stockholm.

År 2007 startade han företaget Saschas Familjearbete för att bättre kunna möta de ungdomar som inte passade in i skolmönstret. Han ville lyfta fram individens mående och inte bara skolmålen. Från och med 2009 har han arbetat heltid inom socialt arbete och öppenvård för att hjälpa de ungdomar och familjer som far illa.

Idag arbetar Sascha som Särskilt kvalificerad kontaktpersson och Umgängesstöd. Han handleder familjehem samt handleder fyra anställda i sitt företag. När han föreläser delar han på ett inspirerande sätt med sig av sina erfarenhet och hur du i dina roll kan arbeta för att bryta utanförskap bland unga. Sascha har även erfarenhet av att leda processer för hur organisationer eller grupper ska komma vidare sitt arbete som berör utanförskap bland unga.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.