Siavosh Derakhti

Siavosh Derakthi - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Likabehandling, civilkurage, unga och framtiden.

Siavosh Derakhti arbetar för att bygga upp ett samhälle där alla inkluderas på riktigt och har fått en rad utmärkelser för sitt arbete. Han mottog exempelvis det första Raoul Wallenberg-priset 2013 för att ha grundat Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet. Han har även mottagit Årets Elsa-pris från Svenska kommittén mot antisemitism 2012 och nominerades till Svenska Hjältar 2014.   

Siavosh Derakhti är den sociala entreprenören som vill bygga upp ett samhället där alla kan inkluderas på RIKTIGT. Under 2013 fick Siavosh möjligheten att presentera sitt arbete för Världen President Barack Obama under hans statsbesök i Stockholm.

När Siavosh studerade på Gymnasiet skrevs det  mycket i media om hur judar och muslimer i Malmö utsattes för trakasserier och hatbrott. Från resten av Europa berättades nyheter om nynazistiska rörelsers frammarsch och en ständig ökande utsatthet för romer, homosexuella, muslimer och judar. En Siavosh bästa vänner under barndomsåren var en jude och det var en ständig kamp för hans identitet. De fick slåss tillsammans för att han skulle kunna vara en Jude i Malmö.

Siavosh kände att något behövde göras i hans hemstad Malmö för att motverka intoleranta tendenser, rädsla och otrygghet. Jag brydde mig stark om det som höll på att hända, “det påverkade mig, min familj, kompisar och mitt skolklimat”. Det var viktigt för mig att engagera sig i arbetet för demokrati och alla människors lika värde. Mina föräldrars kamp och budskap för demokrati och fred är idag en del av mig. Därför grundade han Riksorganisationen UMAF – Unga mot Antisemitism & Främlingsfientlighet, tidigare Unga muslimer mot antisemitism.

I sina föreläsningar återkommer Siavosh till att barn och unga är nutiden och framtiden. Låt oss tillsammans föra fram bättre värderingar! Tillsammans vill vi lära oss upptäcka och bekämpa de uttryck för intolerans, utanförskap och främlingsfientlighet som finns i dagens samhälle.
 Siavosh uppväxt var problematisk och stökig som ung, bråkig och misskötsam i Grundskolan. Han har genomgått en personlig resa och brinner verkligen för det han gör och att få motivera, inspirera och ge unga och vuxna nya insikter. Med positiv energi går det har Siavosh själv fått erfara att det går att få enormt mycket positiva saker att hända.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.