Sofia Rasmussen

Sofia Rasmussen - Föreläsning -Talarförmedling- Speakers&friends

Så attraherar du framtidens talanger.

Sofia Rasmussen är omvärldsanalytiker, statsvetare, företagsledare, föreläsare och författare. Hon föreläser årligen för tusentals ledare och medarbetare inom både offentlig och privat sektor och har av kunderna beskrivits som inspirerande, tankeväckande, vass och underhållande. Hon tar även ofta uppdrag som moderator och konferencier.

Utifrån globala och svenska värderingsstudier presenterar hon avgörande insikter om dagens och morgondagens arbetsmarknad och om hur arbetsgivare inom en lång rad branscher säkrar sin långsiktiga kompetensförsörjning och blir attraktiva för dagens unga talanger.

AI, hållbarhet, gig-ekonomi och självledarskap. De är några av trenderna som omformar arbetsmarknaden. Och in träder en ung generation som är snabbrörlig, uppkopplad och van vid att få omedelbar återkoppling på prestationer. En grupp som ställer nya krav på arbetsliv och ledarskap samtidigt som de längtar efter gemenskap, hållbarhet, balans i livet och ett psykiskt välmående. Vilka nya krav ställs på arbetsgivare för att vara attraktiva på framtidens arbetsmarknad? Vad gör att era medarbetare stannar och vad gör att de söker sig vidare? Hur ser det attraktiva ledarskapet ut och vad krävs för att medarbetare ska känna äkta personlig och professionell utveckling i sitt arbete?

Sofia Rasmussen bygger bland annat sin presentation på resultat från undersökningarna Ungdomsfokus (2015-2019) i vilka över 11 000 personer har svarat på frågor om värderingar kopplat till arbetsliv. Undersökningarna genomförs årligen av Rasmussen Analys.

Mer om Sofia
Sofia är omvärldsanalytiker, författare, föreläsare och VD för Rasmussen Analys. Hon är utsedd till en av Veckans Affärers 101 supertalanger 2019, under kategorin Samhällsbyggare. Hon har en magisterexamen i Statsvetenskap och i snart 15 år arbetat med att undersöka arbetsmarknaden och människors arbetslivsvärderingar.

Några omdömen från kunder:
”Att få möjligheten att lyssna på Sofia Rasmussen var en mycket lyckad och av organisationens chefer uppskattad satsning! Sofia gav oss på ett mycket inspirerande sätt, stärkt kompetens och en gemensam plattform för fortsatta diskussioner och reflektioner när det gäller vårt fortsatta arbete som attraktiv arbetsgivare. Jag vill gärna att fler i organisationen ska få höra och inspireras av henne.”
Helén Wallman, HR-chef Finspångs kommun

”Sofia berättade om dagens unga – de vi möter i vår verksamhet varje dag! Det blev många skratt, en del igenkänning och flera aha-upplevelser. Vi är jättenöjda med Sofias insats och hennes bidrag till vår medarbetardag.”
Sofie Engström, Rekryteringsmyndigheten

”Sofia engagerade och utmanade publiken med sin kunskap och skarpa analys. Hon var briljant, pedagogisk och närvarande. Vi tog med oss många lärdomar från föreläsningen.”
Lazian Ibrahim, Ansvarig K2 Executive Network

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.