Thord Eriksson

Thord Eriksson - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Samtalsledning, medielogik och journalistik.

Thord Eriksson har arbetat som journalist sedan slutet av 80-talet, bland annat på Dagens Nyheter, nyhetsmagasinet Fokus och Dagens Samhälle. År 2014 kom han ut med boken ”Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid” där han med utgångspunkt i egna erfarenheter granskade myter och fakta om svensk äldreomsorg.

Under senare år har han etablerat sig som moderator, uppskattad för att kombinera en fast hand med ett lätt och ofta humoristiskt anslag. Thord har lett större konferenser, paneldiskussioner och samtal om såväl infrastruktur och upphandling som kulturpolitik och näthat.

Thord Eriksson föreläser även om journalistik och medielogik, företrädesvis för tjänstemän från offentlig sektor såväl som näringslivet, med funktioner som innebär att de då och då blir kontaktade av media. Ibland känner de sig helt bekväma med det – men antagligen inte. Föreläsningen kretsar kring hur de ska förbereda sig för situationen. Kunskap om hur journalister arbetar ger säkerhet och lugn och leder inte bara till att den intervjuade gör bättre ifrån sig. Den som är trygg hjälper samtidigt reportern att göra ett bra jobb – vilket i slutänden även gynnar nyhetskonsumenterna. Föreläsningen är i grundutförandet en timme lång, men kan anpassas efter behov och kompletteras med workshop och praktiska övningar.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.