Vendela Ragnarsson

Vendela Ragnarsson - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Jämställdhet som framgångskoncept.

Med ett outtröttligt brinn för jämställdhetsfrågor och feminism banar Vendela Ragnarsson väg för en ny våg av ambitiösa 1990-talister som vill skapa förändring. Hon är alumn vid Höj Rösten Politikerskola och, om vi får tro Alice Bah Kuhnke, en framtida statsminister eller statsråd. Vendela driver insiktsbyrån Madelene som hjälper ledare att gå från ord till handling i sitt jämställdhetsarbete. Hon utsågs 2019 av tidningen Resumé till en av Sveriges 100 talanger under 30. Året innan hamnade hon i topp 3 på Veckans Affärers lista över Supertalanger i kategorin samhällsförbättrare.

Föreläsning: “Leadership towards Equality”
Vi vet att framtidens arbetskraft prioriterar jämställdhet och inkludering betydligt högre än äldre generationer. I denna föreläsning ger Vendela organisationer och ledningsgrupper en crash-course i hur de ska göra för att skapa en attraktiv företagskultur där alla ges samma förutsättningar för att utvecklas och växa som medarbetare.
Hennes grundtes är att varje organisation måste börja betrakta social hållbarhet som en affärsmässig investering och behandla den som sådan: en investering, inte en kostnad. Frågan är hur investeringen ska räknas hem? Och mätas? Hon har i sin roll som strateg utvecklat en modell för hur detta ska genomföras och delar med sig av insikter från byrån. Genom en kompott av historia, politik och neurovetenskap blir detta en underhållande föreläsning som garanterat bjuder på många ögonöppnare för publiken, oavsett inställning till jämställdhetsfrågan.

Vendela kan med fördel genomföra denna föreläsning på engelska, och kan även göra föreläsningen i ett workshop-format för mindre grupper.

Föreläsning: “Tillståndet för vår demokrati”
Dagens unga har ett samhällsengagemang högre än någonsin, samtidigt som medlemstalet i de politiska partierna har minskat avsevärt sedan 1970-talet. Håller vår demokrati på att urholkas? I denna föreläsning ger Vendela sin syn på det som brukar beskrivas som det postdemokratiska tillståndet – och hur dynamiken mellan media, entreprenörskap och politik påverkar synen på politik idag. Vad kan göras för att fånga upp det engagemang som finns och vända trenden? Utifrån sin erfarenhet på den partipolitiskt oberoende skolan Höj Rösten guidar Vendela oss genom denna viktiga demokratifråga och ger hopp om framtiden. Denna föreläsning har tidigare genomförts på Googles Digitalakademi och finns att hitta i sin helhet via denna länk.

Lisa Guldstrand, projektledare KTH, Female Leading Engineer:
Vendela gjorde en mycket uppskattad föreläsning på ett event vi hade för kvinnliga civilingenjörsstudenter på KTH. Vendela har en sällan skådad skärpa och klarsynthet som är enormt viktig när det kommer till frågor som rör jämställdhet, jämlikhet, mångfald och inkludering. Vendelas djupa kunskap, kombinerat med hennes förmåga att förmedla sitt budskap gör det mycket intressant. Det är givande, lärorikt och roligt att lyssna till henne. Hennes vilja att arbeta för verklig förändring på ett hållbart och inkluderande sätt lyser igenom allt hon gör!

Alice Bah Kuhnke, f.d kulturminister:
En stor utmaning för samtliga politiska partier är att attrahera fler människor att engagera sig politiskt. Som demokratiminister har jag därför, bland annat, arbetat fram stöd och samarbeten mellan Sveriges kommuner och föreningsliv, med syftet att väcka, kanalisera och värna människors engagemang. Men, mer behövs! Lyckan är därför stor över civilsamhällesinitiativ som Höj Rösten. En politikerskola för människor som vill förändra Sverige och världen. Och om möjligt blev glädjen ännu större när jag igår kväll fick umgås med en av kursdeltagarna, Vendela Ragnarsson. Hon är sannolikt en framtida Statsminister, eller statsråd!

Pressbild – Vendela Ragnarsson.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.