Boka föreläsare

Boka föreläsare via Speakers&friends

Är du intresserad av att boka en föreläsare till ditt nästa evenemang? Med rätt föreläsare kan du tydliggöra mål, uppnå bättre resultat, skapa ett välfungerande team och stärka relationerna med kunder och anställda.

Hos oss på Speakers&friends finns ett stort urval av inspirerande föreläsare som är experter inom olika områden eller exempelvis är företagsledare, politiker, forskare och underhållare inom olika ämnesområden.

När du har hittat en föreläsare som du är intresserad av att boka kan du enkelt skicka din förfrågan till oss på Speakers&friends och få ett snabbt svar. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Mest populära föreläsare

Våra mest bokade föreläsare
Johan Norén
Föreläsare, Workshop, Internationell föreläsare
Anders Hansen
Föreläsare, Författare
David Jacoby
Föreläsare, Workshop
Leila Söderholm
Föreläsare
Jonas Bergqvist
Föreläsare
Robert Karjel
Föreläsare, Författare
Jan Eliasson
Föreläsare, Författare
Ami Hemviken
Föreläsare
Linda Hammarstrand
Föreläsare, Författare
Nicholas Fernholm
Föreläsare, Workshop, Författare
Amer Mohammed
Föreläsare
Tobias Ahlin
Föreläsare, Moderator
Katarina Blom
Föreläsare, Moderator, Författare
Edna Eriksson
Föreläsare, Moderator, Workshop

Nya föreläsare

Cliff Hazell
Föreläsare, Internationell föreläsare
Helena Tronner
Föreläsare
Annelie Nässén
Föreläsare
AI-utbildning för näringslivet
Karin Otterbjörk
Föreläsare, Workshop
Folke Rydén
Föreläsare, Moderator
Ingela Nordenhav
Föreläsare
Joel Lundqvist
Föreläsare
Ann Linde
Föreläsare
Jesper Berlin
Föreläsare
Jennie Sinclair
Föreläsare, Workshop
Daniel Franzén
Föreläsare, Workshop, Internationell föreläsare
Joséphine Edwall Björklund
Föreläsare, Moderator, Internationell föreläsare
Mohammed Mouaid och Caxton Njuki
Föreläsare
Doldisar
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Internationell föreläsare, Konferencier, Musikunderhållning

Kategorier

Föreläsare
Moderator
Underhållning
Workshop
Internationella föreläsare
Konferencier
Författare
Musikunderhållning

Vi hjälper dig att hitta rätt föreläsare

En bra föreläsare och föreläsning kan vara motiverande, ge djupare kunskap inom ett specifikt område, underhålla, höja stämningen och skapa en stark teamkänsla. En föreläsare gör alltså så mycket mer än att bara tala och kan hjälpa dig att förmedla det du vill säga på ett inspirerande sätt eller ge de som lyssnar den insikt du vill att de ska få.

Låt oss guida dig i ditt val av föreläsare och berätta mer om hur vi på Speakers&friends kan hjälpa dig.

5 tips när du ska boka föreläsare

 1. Tänk igenom era mål och behov. Vad är syftet med att boka en föreläsare? Vilka kommer sitta i publiken och hur många är de?

  Egentligen räcker denna information för att vi ska kunna påbörja diskussion och sökning efter föreläsare, övriga detaljer som tid, plats, budget, språk mm löser sig längs vägen.

 2. Börja med att planera innehållet. I många fall börjar planerigen med plats, lokal, fika och mat. Det är såklart inte oviktigt men det är konferensens innehåll som är viktigast och kommer göra skillnad framöver.

  Många planerar allt i övrigt och kommer när allt är klart på att de ska behöver en moderator eller en föreläsare. Låt istället planeringen av innehållet vara startpunkten och utgångspunkten för konferensen.

 3. Fundera på en budget, eftersom priserna på olika föreläsare kan variera mycket får ni bättre förslag om vi vet er ungefärliga budget.

  För att ge en fingervisning om kostnad finns merparten av professionella föreläsare inom spannet 25 000-50 000kr, är du på jakt efter kändis eller dragplåster får du räkna med att det kostar mer än så.

 4. Få perspektiv på den föreläsare du är intresserad av. I en dialog med oss får du information som inte kommer fram exempelvis på sociala medier.

  Hur är föreläsaren att samarbeta med? Passar föreläsaren för just vår bransch eller specifika målgrupp? Kan föreläsaren i fråga anpassa sin föreläsning eller är det samma föreläsning som upprepas?

 5. Tänk igenom var i programmet föreläsaren ska ligga, vanligtvis väljer man att avsluta konferensen med en föreläsare men det kan även vara en bra inledning på en konferens.

  Då får deltagarna möjlighet att diskutera innehållet gemensamt under dagen vilket kan vara värdefullt.

Varför boka föreläsare via Speakers&friends?

Vi matchar rätt föreläsare, för rätt tillfälle

Genom vår långa erfarenhet inom branschen, och våra många återkommande kunder, vågar vi lova att vi alltid kan matcha den rätta föreläsaren för varje tillfälle, oavsett hur dina behov ser ut. Vi samarbetar endast med kvalitetssäkrade föreläsare, så du kan känna dig säker i förslagen du får från oss. 

Vi erbjuder alltid uppdragsgaranti

Ibland kan situationer uppstå som gör att saker inte går som planerat. Skulle olyckan vara framme och din bokade föreläsare mot förmodan ställer in, erbjuder vi alltid uppdragsgaranti. Det innebär att vi på Speakers&friends så snabbt som möjligt ordnar en likvärdig ersättare åt dig – naturligtvis i samråd med dig som beställare. Du kan med andra ord känna dig trygg i att vi har en plan B redo och att vi kommer göra allt för att du ska känna nöjd med ersättaren vi rekommenderar.

Vi är en oberoende talarförmedling

Varje behov är unikt. Därför strävar vi alltid efter att hitta den bästa möjliga föreläsaren för varje specifikt evenemang, med dig som beställare i fokus. Vi är oberoende och har inga anställda föreläsare eller åtagande att förmedla vissa föreläsare ett visst antal gånger. Du har alltså full frihet att välja bland de föreläsare eller talare vi föreslår baserat på dina behov.

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar

Med vår kompetens och långa erfarenhet kan vi ge rådgivning inom praktiskt taget allt som rör föreläsare, moderatorer, underhållare, artister, utbildare och liknande. Inget är omöjligt och det är bara dina behov och önskemål som sätter gränserna. Vårt mål är att hjälpa dig att göra verklighet av dina idéer för ett lyckat evenemang.

Vi har ett av Sveriges största kontaktnät med snabba leveranser

Under årens lopp har vi byggt upp ett brett nätverk som sträcker sig över hela Sverige och kan idag erbjuda ett av landets största urval av inspirerande föreläsare och talare inom många olika områden. Det gör att vi snabbt kan hitta rätt föreläsare efter just dina behov som kan inspirera, motivera, utveckla din personal eller förbättra dina kundaktiviteter – även vid kort varsel.

Skräddarsydda digitala lösningar i egen studio

Det kan i vissa fall vara lämpligt att använda digitala verktyg för att komplettera en vanlig föreläsning, och i vissa fall kan det vara nödvändigt med en helt digital lösning.

Vi på Speakers&friends har lång erfarenhet av digitala lösningar och har under åren producerat många digitala föreläsningar, utbildningar och event. Vi har även en egen studio i Gamla stan där vi producerar digitala möten tillsammans med andra producenter och studios.

Oavsett om du planerar ett litet eller stort event, som kräver en komplett digital lösning eller bara till viss del, har vi resurserna som krävs för att uppnå den räckvidd och det resultat du önskar – alltid med samma stora urval av bra föreläsare som vid fysiska föreläsningar.

Kontakta oss när du vill boka föreläsare!

Vill du veta mer om våra föreläsare och hur vi på Speakers&friends kan hjälpa dig? Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller via kontaktformuläret nedan.

Att bolla dina idéer och behov med oss kostar inget. Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning!

Så bokar du föreläsare

1

Undersök vad ni är ute efter

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss, så kan vi prata om dina behov och snabbare komma fram till ett bra upplägg.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren eller talaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om att boka föreläsare