Hem / Föreläsare /Föreläsare Psykisk ohälsa
Föreläsare psykisk ohälsa
Psykisk ohälsa är ett vanligt förekommande problem i Sverige och senaste åren har ämnet uppmärksammats mer, vilket gör att allt fler söker och får hjälp.
För att motverka psykisk ohälsa på arbetsplatsen är det viktigt att ni pratar med era medarbetare, samt upplyser och informerar om den hjälp som finns att få.
Genom att anlita en föreläsare som är proffs på området kan ni skapa större medvetenhet, öka kunskapen och ge rätt redskap till era medarbetare.
Psykisk ohälsa – vad det är och varför vi behöver prata om det
För att kunna leva ett bra liv och ha ett fungerande arbetsliv är hälsan det absolut mest grundläggande. Psykisk ohälsa kan bero på yttre omständigheter som påverkar livet, såsom stress, hög arbetsbelastning, problem i relationer eller ekonomiska problem. Men det kan också bero på genetiska faktorer som gör att vissa människor är mer benägna att drabbas av depression och nedstämdhet.
Motverka psykisk ohälsa på arbetsplatsen
Psykosociala faktorer på arbetsplatsen kan starkt påverka individens psykiska hälsa, och psykisk ohälsa på arbetsplatsen är ett betydande och växande problem över hela världen.
Faktorer som kan bidra till psykisk ohälsa på arbetsplatsen:
Arbetsbelastning: Höga krav och överarbete kan leda till stress och utmattning, vilket i sin tur kan öka risken för psykisk ohälsa.
Arbetsmiljö: En ogynnsam arbetsmiljö, inklusive bristande stöd från kollegor och chefer, dålig kommunikation och konflikter, kan påverka den psykiska hälsan negativt.
Osäkra anställningsvillkor: Korttidskontrakt, osäkra anställningsvillkor och rädsla för arbetslöshet kan öka stressnivåerna.
Krav på prestation: Höga prestationskrav och bristande möjligheter att uppnå dem kan orsaka stress och ångest.
Stigma och diskriminering: Stigma kring psykisk ohälsa kan leda till att personer inte vågar tala öppet om sina problem och därmed inte söker hjälp i tid.
Boka föreläsare idag
Föreläsningar om psykisk ohälsa
Hos oss på Speakers&friends hittar du flera skickliga och namnkunniga föreläsare.
Vi har många föreläsare som pratar om hälsa och psykologi, däribland Anders Hansen, Ullakarin Nyberg, Selena Cortes och Mikael Rehnberg.
Våra föreläsare inom psykisk ohälsa har hjälpt många personer. Vi har talare som föreläser inom både psykologi och hälsa på ett bredare plan, liksom mer nischat om psykisk ohälsa.
Hitta föreläsare inom psykisk ohälsa
Vi på Speakers&friends finns här för att hjälpa dig att boka en föreläsare som matchar era behov.
Vill du veta mer om hur det går till att anlita en talare eller föreläsare via Speakers&friends?
Läs mer och kontakta oss idag via mejl eller telefon, eller via vårt kontaktformulär här nedan.
Föreläsare psykisk ohälsa – Vanliga frågor och svar!
Gå igenom vad ni behöver och är ute efter innan ni tar kontakt med en talarförmedling för att anlita en föreläsare. Kontakta oss på Speakers&friends så hjälper vi dig att hitta en föreläsare som matchar era behov. Tillsammans kommer vi fram till ett upplägg som passar ert event.
När vi hittat rätt föreläsare och bokat, får du strax därefter en bokningsbekräftelse. Efter det har du direktkontakt med föreläsaren eller talaren, så att ni kan planera alla detaljer inför föreläsningen.
Tänk på att anlita en föreläsare som har koll på ämnet och området. Bäst är att anlita en professionell och utbildad föreläsare som har erfarenhet från området. Genom att anlita en talare genom oss på Speakers&friends kan du vara säker på att talaren du bokar är utbildad och erfaren inom området.
Psykisk ohälsa är ett övergripande begrepp som används för att beskriva olika former av problem och störningar som påverkar en person känslomässigt, mentalt eller beteendemässigt. Det kan omfatta allt från milda till svåra tillstånd och påverkar hur en person tänker, känner och agerar. Här är några exempel på psykiska hälsoproblem:
Ångeststörningar:
Inkluderar tillstånd som generaliserat ångestsyndrom, social ångest, panikattacker och olika fobier.
Depression:
Ett tillstånd av nedsatt stämning som påverkar hur en person känner, tänker och hanterar dagliga aktiviteter.
Ätstörningar:
Exempel inkluderar anorexi, bulimi och hetsätning.
Stressrelaterade sjukdomar:
Långvarig exponering för stress kan bidra till olika hälsoproblem, inklusive psykisk ohälsa och tvångssyndrom.
Schizofreni:
En allvarlig psykisk sjukdom som påverkar en persons tänkande, känslor och beteende.
Bipolär sjukdom:
Karaktäriseras av svängningar mellan perioder av depression och perioder av mani eller hypomani.
Personlighetsstörningar:
Omfattar långvariga mönster av tankar, känslor och beteenden som avviker från det förväntade.